Mój ulubiony, jesienny obiad ‘na szybko’. Ze składników, które zawsze mam w kuchni – zapasy czerwonej soczewicy i mleka kokosowego uzupełniam regularnie, przyprawy i pasta curry są w ciągłym użyciu, a dynia hokkaido to podstawa większośći moich posiłków o tej porze roku. Nic nie trzeba wcześniej namaczać, przygotowywać, wszystko robi sie prawie samo na dużej […]
Przepyszne jing i jang. Uzupełniające się kontrasty. Ciemna warstwa adzuki i biała kokosowego chia. Ciepła, gładka pasta i zimny pudding o żelkowej teksturze. Łagodny spód i wyraźna, słodka góra. Harmonia dla organizmu. Czarny sezam zadziała wzmacniająco, szczególnie o tej chłodnej i wilgotnej porze roku, fasola adzuki pomoże pozbyć się toksyn, a nasiona chia dodadzą energii […]
Urzekająco prosta, w oryginale oszczędna w formie i treści. Do tego łatwa do przygotowania w wersji wegetariańskiej i z mięsem (najpopularniejsza – z krewetkami, paskami suszonej wołowiny) – wietnamska sałatka z zielonej papai. Chrupiące paseczki niedojrzałego owocu, garść orzeszków ziemnych i azjatyckich ziół (kolendra, vietnamska mięta, bazylia tajska, pachnotka) wystarczą, żeby wyczarować przepyszny posiłek. Jesteśmy […]
Urzekająco prosta, w oryginale oszczędna w formie i treści. Do tego łatwa do przygotowania w wersji wegetariańskiej i z mięsem (najpopularniejsza – z krewetkami, paskami suszonej wołowiny) – wietnamska sałatka z zielonej papai. Chrupiące paseczki niedojrzałego owocu, garść orzeszków ziemnych i azjatyckich ziół (kolendra, vietnamska mięta, bazylia tajska, pachnotka) wystarczą, żeby wyczarować przepyszny posiłek. Jesteśmy […]