Menu ☰

Pieczone bataty w miodzie i kokosach

Prosty i błyskawiczny przepis na bataty – mocno odżywiające i harmonizujące, słodkie ziemniaki.

 

PRZEPIS

2-3 bataty
łyżka gęstego sosu sojowego
3 łyżki mleka kokosowego (polecam Arroy-D w kartonie)
1 łyżeczka miodu
1 łyżka oleju roślinnego

Nagrzej piekarnik do 220 stopni. Bataty wypłucz, pokrój na ósemki lub słupki i przełóż do miski. Wymieszaj płynne składniki i zalej nimi ziemniaki, tak by były równomiernie pokryte. Wstaw do piekarnika i piecz 20-30 minut (czas pieczenia bardzo zależy od piekarnika, wiec juz po 15 minutach warto sprawdzać bataty). Jedz gorące, parujące, parzące w palce!

Tagi: , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *