Menu ☰
  • PL
  • EN
  • Home
  • Przepisy
    • Słone
    • Słodkości
    • Napoje i smoothies
    • Kuchnia wietnamska
    • Azjatyckie inspiracje
    • TMC & Ayurveda
  • Miejsca i historie
    • Wietnam
    • Europa
    • Indonezja
    • Indie i Sri Lanka
    • Tajlandia, Laos, Malezja, Filipiny
  • Życie
  • O mnie
    • Poznajmy się
    • Program kulinarny
    • Publikacje

Czekoladowy sos z tahini

10.10.2018

PRZEPIS

Na małą miseczkę sosu
100 ml wegańskiego mleka
4 łyżeczki pasty tahini
2 łyżeczki surowego kakao w proszku
3-4 miękkie daktyle
szczypta ziarenek wanilii (opcjonalnie)

Wszystkie składniki zblenduj dokładnie na jednolity sos i serwuj z owsiankami, naleśnikami, brownie.

Tagi: czekolada, dip, kakao, sos, tahina, tahini

2 thoughts on “Czekoladowy sos z tahini”

  1. KK pisze:
    1 września 2019 o 20:16

    Genialny! Fajny, głęboki smak.

    Odpowiedz
    1. developer pisze:
      2 września 2019 o 08:03

      super, cieszę się, że Ci smakuje!

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Poznajmy się

Szukaj

Tagi

banh bez cukru bez glutenu che coffee deser destination dynia gluten free hanoi hcmc ho chi minh city indonezja in english kakao kasza jaglana kawa koktajl miejsca migdaly mindfullness mleko kokosowe napój no sugar pho bo places przepis recipe saigon salatka slodkie smoothie sniadanie stories sugar free tay ho travel notes truskawki vegan vege viet vietnam w azji wietnam zupa

You might also like

Aromatyczna kawa z cykorii

Trufle podwójnie czekoladowe (bez cukru, wegańskie)

Czekoladowo kokosowe kulki mocy

© 2018 Soul in the Bowl.