Menu ☰
  • PL
  • EN
  • Home
  • Przepisy
    • Słone
    • Słodkości
    • Napoje i smoothies
    • Kuchnia wietnamska
    • Azjatyckie inspiracje
    • TMC & Ayurveda
  • Miejsca
    • Wietnam
    • Europa
    • Indonezja
    • Indie i Sri Lanka
    • Tajlandia, Laos, Malezja, Filipiny
  • Życie
  • Fotografia
  • O mnie
    • Poznajmy się
    • Program kulinarny
    • Publikacje

Czekoladowy sos z tahini

10.10.2018

PRZEPIS

Na małą miseczkę sosu
100 ml wegańskiego mleka
4 łyżeczki pasty tahini
2 łyżeczki surowego kakao w proszku
3-4 miękkie daktyle
szczypta ziarenek wanilii (opcjonalnie)

Wszystkie składniki zblenduj dokładnie na jednolity sos i serwuj z owsiankami, naleśnikami, brownie.

Tagi: czekolada, dip, kakao, sos, tahina, tahini

2 thoughts on “Czekoladowy sos z tahini”

  1. KK pisze:
    1 września 2019 o 20:16

    Genialny! Fajny, głęboki smak.

    Odpowiedz
    1. developer pisze:
      2 września 2019 o 08:03

      super, cieszę się, że Ci smakuje!

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Poznajmy się

Szukaj

Tagi

banany bez cukru bez glutenu ciasto deser destination dynia gluten free hanoi hcmc ho chi minh city in english kakao kasza jaglana kawa koktajl kulki mocy lunch miejsca mleko kokosowe napój obiad places przepis saigon slodkie smoothie sniadanie sugar free swieta tay ho tmc tradycyjna medycyna chinska truskawki vegan vege viet vietnam w azji wietnam wsparcie trawienia zasilenie Krwi zasilenie Yin zupa życie

You might also like

Trufle podwójnie czekoladowe (bez cukru, wegańskie)

Aromatyczna kawa z cykorii

Szybkie kulki mocy z fistaszków i czekolady

© 2018 Soul in the Bowl.